الاثنين، 13 فبراير 2012

طريقة عمل طاجن السمك بصوص الطحينة 2012

طريقة عمل طاجن السمك بصوص الطحينة 2012













المكونات:كيلو سمك فيليه
¼ كيلو طحينة
½ كوب عصير ليمون
5 ملعقة كبيرة زيت زيتون
بصلة كبيرة مقطّعة شرائح
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة ملح وكمون
2 مكعب ماجي
3 كوب ميه



الطريقة:1- تبّلي السمك بالملح والفلفل والثوم المفروم والزيت، وحطّيه في صينية ودخّليه الفرن لمدة 10 دقائق. 
2- حطّي الطحينة في طبق غويط وعليها عصير الليمون، وقلّبيهم كويس أوي.

3- حطّي زيت الزيتون على النار، وحطّي البصل يتشوّح وحطي عليهم الميه، وسيبيهم على النار لحد ما يغلوا.

4- حطّي الماجي على الطحينة، وقلّبيهم مع بعض كويس، وسيبيهم على النار لحد ما يغلوا.

5- حطّي السمك الفيليه في طبق التقديم وعليه صوص الطحينة، وممكن تقدّمي معاه بطاطس مسلوقة علشان تبقى وجبة متكاملة.. وبالهنا والشفا.