الاثنين، 13 فبراير 2012

طريقة عمل رز باللحمة المفرومة والفول الأخضر 2012

طريقة عمل رز باللحمة المفرومة والفول الأخضر 2012







المقادير: 

2 كوب أرز بسمتي منقوع
½ كيلو فول أخضر طازج أو مجمّد
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
½ ملعقة صغيرة قرفة
½ كيلو لحمة مفرومة
حزمة شبت مفروم
2 كوب شوربة
بصلة مفرومة
ملح وفلفل
الطريقة:


1- شوّحي البصل في زيت الزيتون لغاية ما يبقى لونه ذهبي، وبعد كده ضيفي عليه اللحمة المفرومة، وقلّبيها على نار هادية لغاية ما تدخل في السوى وتنزّل الميه اللي فيها، وبعد كده ارفعي درجة الحرارة، وسيبيها على النار لغاية ما تستوي، وتبّليها بالملح والفلفل والقرفة.

2- شيلي القشرة الخارجية للفول علشان ما تبقاش ناشفة بعد ما تستوي، وضيفي الفول على اللحمة المفرومة، وقلّبيهم مع بعض.

3- ضيفي الشبت المفروم على اللحمة المفرومة والفول، وقلّبيهم مع بعض، وبعد كده ضيفي الشوربة وسيبيها لغاية ما تغلي، وبعدين ضيفي الرز، وهدّي النار عليه، وسيبيه لغاية ما الرز يتشرّب ويستوي، وبعد كده اغرفيه في أطباق التقديم وزيّنيه بأعواد البقدونس.. وبالهنا والشفا.