الاثنين، 27 فبراير 2012

طريقة عمل كرات اللحمة مع سلطة بابا غنوج 2012

طريقة عمل كرات اللحمة مع سلطة بابا غنوج 2012







المقادير:2 حبة باذنجان كبير
¼ كيلو لحمة مفرومة
2 فص ثوم مهروس
½ كوب صنوبر
كوب طحينة
كوب لبنة
ملح وفلفل
زيت للقلي
بصلة

الطريقة:1- اشوي الباذنجان على النار.


2- قشّري الباذنجان واهرسيه بالشوكة كويس أوي، وحطي عليه الطحينة والثوم واللبنة والملح والفلفل.


3- عصّجي اللحمة المفرومة بالبصل والملح والتوابل، واعمليها على شكل كور صغيرة جدا وشوّحيها في الزيت.


4- حطّي الباذنجان في طبق التقديم وعليه كرات اللحمة وزيّنيه بالصنوبر، وممكن تقدّميه مع مكعبات الخبز المحمص... وبالهنا والشفا.