الثلاثاء، 6 مارس 2012

أرز بالفريك

أرز بالفريك 

المقادير
2 كوباية رز ابيض متنقي
1 كوباية فريك ( لو مش موجود فريك ممكن غله قمح يعني ) متنقي
1 مكعب شربة الخضار بتاع ماجي او بتاع اي حد المهم انه مرقة خضار
بهرات فراخ بتتباع عند العطارين وهي صيامي
ملح
4.5 كوباية ميه
تلت كوباية زيت

الطريقه
يوضع الزيت في الحله النضيفه وعليه الميه حتى يغلي الماء جيدا
يفرك مكعب شربة الخضار ويوضع في الماء المغلي ويتركو دقيقتين
يضاف الارز والفريك ( يجب ان يكونو مغسولين جيدا طبعا )
ثم يضاف الملح والبهرات وتقلب جيدا
طبعا على نار عاديه لمدة 5 الى 7 دقائق
ثم نخفض النار ( نار هاديه يعني ) ونقلب الارز ونسيبه يتشرب

وبكده تبقى الاكله خلصت
يقدم مع الزيتون الاسود المخلل او كباب الحله الصيامي يبقى ولا غلطه